لینوکس چیست؟ » یک سوال که برای خیلی از افراد ایجاد می شود این است که واقعا لینوکس «Linux» و کاربرد آن چیست؟ و اینکه چرا باید از لینوکس استفاده کنند؟ در مورد این مسئله سوال و جواب های مختلفی وجود دارد و ما در این مقاله اکثر سوال های شما پاسخ خواهیم داد.

لینوکس چیست؟

لینوکس چیست؟

لینوکس درواقع به خودی خود سیستم عامل نیست و فقط هسته «Kernel»سیستم عامل است که سال ۱۹۹۱ نخستین نسخه از آن انتشار یافت، در سیستم عامل هسته بخش اصلی محسوب می شود و نقش بسیار مهمی دارد. عملیات هایی همچون کنترل داده‌ و سخت افزار و مدیریت حافظه و تبادل اطلاعات از وظایف هسته در سیستم عامل است.پس چیزی که کاربران در سیستم خود نصب کرده اند و از آن استفاده می کنند در واقع لینوکس نیست و تنها هسته است که بخش زیرساخت آن لینوکس می باشد و در حقیقت باید این را گفت که چیزی با عنوان سیستم عامل لینوکس وجود ندارد و آن سیستم عاملی که توسط کاربران استفاده میشود سیستم عامل گنو/لینوکس است.

و لازم است بگوییم سیستم عامل رابطی بین نرم افزار و سخت افزار است که با در دست گرفتن مدریت سخت افزار تبادلات لازم بین برنامه ها و سخت افزار سیستم را انجام میدهد، مدیریت داده ها و مدیریت درایور و سخت افزارهای جانبی، پردازش اطلاعات در پردازنده، ارتباط بین اجزای رایانه برخی از وظایف و عملکردهای سیستم عامل Operation System است.

لینوکس چطور توسعه پیدا کرد؟

لینوکس در نخست به صورت متن باز عرضه شد و هدف از این کار عمومی شدن آن بود.به همین دلیل سازنده آن پس از انتشار خبر ساخت لینوکس از همه توسعه دهندگان و متخصصین رایانه دعوت کرد روی این پروژه عمومی کار کنند و آن را گسترش دهند.

با توجه به این که لینوکس متن باز بود و توسعه اش هیچ محدودیتی نداشت با استقبال زیاد برنامه نویسان رو به رو شد و در مدت بسیار کوتاهی هزاران توسعه دهنده اقدام به دستکاری و بهبود بخشیدن آن کردند.

تعداد تمام افرادی که از ابتدا تا به اکنون بر روی لینوکس کار کرده اند به چهارصد هزار نفر می رسد. واین تعداد برنامه نویس فعلا روی لینوکس نشان از توجه بالا به آن است که همین باعث شده کاربران بسیاری از لینوکس استفاده کنند. این توسعه دهنده ها با افزودن امکانات جدید به لینوکس بخش جدیدی به آن اضافه می کنند که به آن توزیع میگویند.

کاربرد لینوکس چیست؟

با در نظر داشتن متن باز بودن لینوکس و انعطاف پذیری آن کاربردهای زیادی برای آن وجود دارد .به عنوان مثال لینوکس در بخش امنیت جای خود را باز کرده و از این نوع سیستم عامل در شبکه زیاد استفاده می شود

گویا حدود ۷۰ درصد فایروال های موجود از این نوع سیستم عامل است و همچنین رایگان بودن لینوکس هم باعث افزایش تعداد کاربران آن گردیده.

کاربرد نرم افزاری لینوکس چیست؟

خیلی از گوشی های هوشمند و وسایل الکترونیکی از این سیستم عامل استفاده می کنند و علت آن توجه به نیاز کاربران می باشد. همینطور عمومی بودن لینوکس باعث این تعداد زیادی برنامه نویس آن را توسعه دهند و همین باعث نیاز بسیاری از کاربران به این وسیله تامین شود. از لینوکس در زیرساخت نرم افزارهای معروفی همانند آپاچی، پی اچ پی ،پایتون و غیره.. استفاده گردیده، که هر کدام از این برنامه ها میلیون ها کاربر دارد.

استفاده از لینوکس در شبکه و اینترنت به طور زیادی رایج گردیده به طوری که گویا از هر ۱۰ شرکت هاستینگ تعداد پنج شرکت از لینوکس در سیستم خود استفاده می کنند.همچنین لینوکس از نظر برنامه و نرم افزارها و امکانات، گرافیک و ظاهر و موارد دیگر تنوع بسیاری دارد.

لینوکس چیست؟

مزایای لینوکس چیست؟

همانطور که ذکر گردید لینوکس توسط توسعه هزاران توسعه دهنده و به همین دلیل تا حد زیادی پاسخ نیاز کاربران را می دهد. همچنین در این نوع سیستم عامل امکانات مختلفی دارد که نیاز کاربران به سهولت در آن پاسخ میدهد. همین باعث گردیده لینوکس کاربران بسیاری در سرتاسر دنیا پیدا کند. در ادامه برخی از مزایای استفاده از لینوکس را ذکر خواهیم کرد.

رایگان بودن linux

اگر بخواهید از سیستم عاملی نظیر ویندوز استفاده کنید باید چند صد هزار تومان پول خرج کنید. علاوه بر آن نرم افزارهای جانبی آن نیز نیازمند صرف هزینه می باشد. در حالی که لینوکس رایگان است و نرم افزارهای آن نیز بصورت ارزان یا رایگان در اینترنت موجود است. پس شما می توانید با صرف هزینه کم از لینوکس استفاده کنید.

امن بودن لینوکس

سیستم عامل برپایه لینوکس بسیار امن و قابل اطمینان است و با خیال راحت می توان از سرورهای لینوکسی با سطح امنیتی فوق العاده استفاده کرد. جامعه لینوکس و توسعه دهندگان آن بطور مداوم اشکالات آن را بررسی کرده و آنها را حل می کنند. بنابراین دیگر نیازی به نگرانی از بابت اشکالات سیستمی و باگ های امنیتی وجود ندارد. اگر لینوکس داشته باشید دیگر نیازی به خرید آنتی ویروس نیز ندارید.

سریع بودن لینوکس

لینوکس سیستم عاملی سبک است و همین باعث شده سرعت آن نسبت به دیگری سیستم عامل ها بالاتر باشد. در لینوکس منابع سیستم نظیر پردازنده، حافظه و رم دیگر برای راه اندازی سیستم عامل سنگین صرف نمی شود. بنابراین سرعت سیستم کاهش پیدا نمی کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *